Ezt egye vacsorára a biztos fogyás érdekében

Rendszeresen eszik cukkinit? Ha igen, akkor nagyon is jól teszi, mert ez a zöldség egy igazi áldás. Most azt is megmutatjuk, hogyan tud remekül élni vele a diéta során. 100 gramm cukkini mindössze 17 kalóriát tartalmaz, tehát könnyen jól lakhat vele anélkül, hogy túl sok energiát vinne be általa a szervezetébe. Gyorsítja az anyagcserét, így segít a zsírégetésben is. Áldásos tulajdonsága még, hogy kiegyensúlyozottan tartja a vércukor szintet, méregtelenít, javítja bélrendszere egészségét, segít a méreganyagok és zsírok távozásában.

Francia hagymás cukkinispagetti

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini, lespirálozva vagy reszelve
  • 1 nagyobb hagyma vékony szeletekre vágva
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 ek. vaj
  • 1,5 dl marhahúsleves
  • 2 tk Worcestershire szósz
  • 10 dkg könnyen olvadó, félkemény sajt (Fontina, Brie stb.)
  • só és bors ízlés szerint

Így készül:

1. Melegítse elő a sütőt 200 fokra

2. Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, dinsztelje meg rajta a hagymát.

3. Adjon hozzá a sót, borsot, kakukkfüvet, Worcestershire szószt, keverje el és főzze őket együtt pár percig.

4. Öntse fel a húslevessel és gyakori kevergetés mellett főzze kb. 20 percig. Sűrű és aranybarna lesz, figyelje, hogy le ne égjen.

5. A cukkinit forgassa össze a hagymás mártással, majd öntse az egészet egy kivajazott tálba. Tetejét szórja meg bőven reszelt sajttal.

6. Tegye a tálat a sütőbe kb. 25 percre, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

Tippek:

– Ha nincs speciális cukkini spagetti készítője, csak használjon egy nagy lyukú reszelőt, és hosszában reszelje le rajta a cukkinit.

– Ha sütés után úgy látja, hogy a cukkini levet engedett, egy kanállal merje le a felesleget!

A cukkinit tulajdonképpen bármivel kombinálhatja. Húsétel mellé köretnek nagyon jó választás, szeletekben megsütve rágcsaként is fogyaszthatja, emellett pedig főétellé is válhat. Készíthet belőle tésztaételt, például cukkinispagettit, de néhány ügyes trükkel akár a lisztet is helyettesítheti vele: pizzát, kenyeret vagy süteményt is süthet belőle.

Elolvasom a cikket