Ismét nagyot ment Dmitrij Medvegyev

Az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője legújabb Telegram-posztjánban viszont egy lépéssel tovább is ment, amikor azt írta: ezen azona fölösleges hosszasan gondolkodni, „az angolszász kutyák átkozott szigetét azonnal el kell süllyeszteni”.

A továbbiakban arra panaszkodott, hogy „a nem létező »Lettország« elnökének, aki Oroszországnak halálát kívánta”, a napokban csak a karja sérült meg: „Kár, hogy nem a nyakát (szegte – a szerk.). Várunk”.

A következő bekezdésben Medvegyev Donald Trump kapcsán, aki azt állítja, hogy képes 24 óra alatt véget vetni a háborúnak, cinikusan megjegyezte: kár, hogy „az elmúlt tízezer évben nem volt vezető, fáraó, sah, kagán, szultán, herceg, király, cár, elnök mindenütt”.

Medvegyev gúnyolódott az izraeli hatóságok azon döntésén is, hogy António Guterres ENSZ-főtitkárt persona non grata-nak nyilvánították, amiért bírálta a Libanon elleni csapásokat, valamint a Volkswagen azon döntésén, hogy bezárja németországi üzemeit.

Medvegyev kommentálta azt a médiában elhangzott kijelentést is, miszerint „a háborút át lehet helyezni Fehéroroszországba”. „Alekszandr Grigorjevicsnek (Lukasenka elnök – a szerk.) minden oka meglesz arra, hogy Oroszországhoz forduljon a Fehéroroszországban telepített atomtöltek bevetése miatt” – írta, majd hozzátette: – És nehéz lesz tőle megtagadni a fények látványának örömét”.

Elolvasom a cikket