Vérfagyasztó: Herszonban „emberi szafarit” rendezhettek az oroszok

MH
2024. október 6. vasárnap. 8:30

A jelentés kiemeli, hogy a drónok katonai alkalmazása a frontvonalakon megszokott, de Herszonban az orosz erők egyre gyakrabban támadnak civileket ezekkel az eszközökkel. Egy Tatjana nevű nő története is felbukkan a riportban, aki szemtanúja volt egy ilyen támadásnak. Elmondása szerint

egy orosz drón robbanóanyagot dobott le az egyik zsúfolt utcára.

„Hason kúsztam, de a fejemet nem emeltem fel… Csak imádkoztam, hogy hazaérjünk” – emlékezett vissza Tatjana, aki szerint Herszon „emberi szafari” helyszínévé vált, ahol az oroszok drónokkal vadásznak azokra, akik mindennapi életüket próbálják élni. Az áldozatok között járókelők és tömegközlekedési eszközök utasai is szerepeltnek.

Az hírügynökségnek nyilatkozott Anasztázia, egy 23 éves szociális munkás, szintén a helyzet súlyosbodására hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint szülővárosa egyre veszélyesebbé válik az orosz támadások miatt.

A város lakói közül egyre többen még élelemért sem mernek elmenni otthonról, mert nagy az esélye, hogy nem térnek haza – mondta Anasztázia.

A helyi hatóságok arra kérik a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és ha mégis ki kell menniük, vigyenek magukkal vérzéscsillapító eszközt. A hírügynökség szerint az Anasztáziához hasonló szociális munkásoknak golyóálló mellényt kell viselniük, amikor a rászoruló ukránokat látogatják meg.

Elolvasom a cikket