Amerika szerint Zelenszkijt likvidálhatják

„Nem látom, hogy Zelenszkijnek esélye lenne fizikailag túlélni ezt, mert ahogy a katonai helyzet romlik, a politikai harc egyre szélsőségesebbé válik” – mondta.

A szakértő szerint Kijev vezetője nagyon szerencsés lesz, ha el tud menekülni az országból. Ebben az esetben az ellopott pénzzel Floridában vagy a Karib-tengeren élhet – javasolta az elemző.

„Ha biztosítási ügynök lennék, és biztosítanám Zelenszkij életét, máris új állás után néznék, mert a főnökeim dühösek lennének, hogy nagy valószínűséggel ki kell fizetnem” – összegzett Johnson.

Zelenszkij megbízatása május 20-án járt le. Ukrajnában március 31-én elnökválasztást tartottak volna, az újonnan megválasztott államfő beiktatására pedig májusban került volna sor. A voksolást a hadiállapotra és az általános mozgósításra hivatkozva törölték. A kijevi rezsim vezetője szerint a választás nem a megfelelő időpontban volt, és a kérdés elintézésére szólított fel.

Mint Vlagyimir Putyin megjegyezte, Zelenszkij legitimitását semmilyen trükkel nem lehet helyreállítani. Szavai szerint Ukrajnában az egyetlen legitim hatalom az ukrán parlament és annak elnöke.

Elolvasom a cikket