
A nyers bogyóknak kesernyés, fanyar íze van, ezért többnyire szárítják vagy cukorba forgatják.
Vízhajtó hatása miatt ajánlott a vese és az urogenitális rendszer egyéb betegségei esetén. Ezenkívül mangánt és foszfort tartalmaz, amelyek növelik a libidót, valamint pektint is tartalmaz, amely csökkenti a vér koleszterinszintjét.
Ezenkívül a szakértők szerint ezeket a gyümölcsöket a terhes nőknek is érdemes fogyasztaniuk, mert folsavat tartalmaznak, ami a baba megfelelő fejlődéséhez szükséges. A gyerekeknek is fogyasztaniuk kell őket, mert bőségesen tartalmaznak PP-, C-, B-vitamint, karotint, jódot, cinket, vasat, mangánt.
Óvatosan illesszük be ezt a bogyót azok étrendjébe, akiknek magas a vérnyomásuk és visszérbetegségük van, mivel sűríti a vért.