Ez volt Suhajda Szilárd utolsó mondata

„Minek ment oda” – ezzel a címmel vetített dokumentumfilmet Suhajda Szilárdról vasárnap este a Spektrum Tv. A 2023-ban elhunyt hegymászóról készített egyórás filmben több videófelvételen is látható volt Suhajda, és elhangzott az egyik utolsó üzenete is, amelyet szeretteinek küldött a csúcstámadás előtt.

Tavaly májusban a Mount Everestet meghódítani igyekvő hegymászó oxigénpalack nélkül elindult a csúcsra. Napokig nem lehetett hallani róla, a feltételezések szerint betegen készült a Himalájára. Május 26-én jelentették be, hogy abbahagyják a keresést, Suhajda Szilárot halottá nyilvánították, holttestét sosem találták meg.

„Tudom, hogy már elköszöntünk, de szeretném elmondani, hogy a világon legjobban Titeket szeretlek. Életem szerelme, Timi, és drága kisfiam Soma. Nagyon magasra fogok menni, de aztán nagyon sietek hozzátok haza. Nagyon hiányoztok, nagyon sokat jelent, hogy bíztok bennem. Minden célom, hogy ott legyek veletek, otthon” – mondta Suhajda a csúcstámadás előtt, könnyes szemmel feleségének, Tímeának és fiuknak, Somának.

A dokumentumfilmben Legindi Tímea, Suhajda Szilárd felesége is nyilatkozott az utolsó beszélgetésükről:

„Négyszer rákérdeztem, biztos-e abban, hogy visszatér. Azt mondta, hogy igen” – mondta az özvegy, aki a tragédia óta is rengeteget sportol. Fut és hegyet mászik, ilyenkor édesanyja vigyáz a kisfiára.

„Amikor fúj a szél, akkor eszembe jut mindig Szilárd. A futást a mindennapjaimba visszavezettem. Kicsit olyan, mintha fájdalomcsillapítót vennék be” – mondta Tímea, aki hozzátette, Szilárdnak a legfőbb célja az volt, hogy hazatérjen szeretteihez.

Elolvasom a cikket