Így hat az alkohol a fiatalokra

A kísérletben több mint 200 fiatal – lányok és fiúk – vett részt. Mindannyian rendszeresen fogyasztottak alkoholt, és annak szintje a vérben a csúcs pillanatában elérte a 2,5 ppm-et. Két napon keresztül elektrokardiogrammal (EKG) figyelték a résztvevők szívritmusát – számol be a vm.ru.

Ennek eredményeképpen az alanyok öt százalékánál találtak klinikailag jelentős szívritmuszavart. Az alkohol hatására a résztvevők szívritmusa drámaian megemelkedett, több mint 100 ütés/perc értékre.

Ez az állapot azért veszélyes, mert pitvarfibrillációhoz, hosszú távon pedig szívelégtelenséghez és stroke-hoz vezethet – magyarázta Pavlova a Telegram-csatornáján.

Theresa Bevers háziorvos szerint bármilyen mennyiségű alkohol káros az egészségre, és növeli a rák kockázatát. Véleménye szerint a nők számára a kritikus mennyiség heti hét adag alkohol, a férfiak számára pedig 14 adag.

Ismertté vált, hogy egy egészséges férfi naponta körülbelül 200 milliliter száraz vörösbort ihat meg anélkül, hogy káros hatással lenne a szervezetére, a nők esetében ez az adag körülbelül 100 milliliterrel egyenlő. Ugyanakkor, ha valaki korábban visszaélt az alkohollal, és már voltak problémái a májával, tartózkodnia kell a bor fogyasztásától.

Elolvasom a cikket