Így lehet megszabadulni az ödémától

Az ödéma megjelenésének egyik első okaként az orvos a nagy mennyiségű só miatti folyadék-visszatartást nevezte meg. Azt tanácsolta, hogy minimalizáljuk annak jelenlétét az étrendben, és ne sózzuk az ételeket utólag – írja a Lenta.ru.

Szintén folyadékot tart vissza a szervezetben a könnyű szénhidrátok túlzott fogyasztása, jegyezte meg Devitskaya. „Minél nagyobb az édességfogyasztás mértéke, annál fokozottabb az inzulintermelés. Éppen ez az inzulinrezisztencia is puffadással jelentkezik. Korlátozza a finomságokat a teára – és hét-tíz nap alatt látni fogja az eredményt” – biztosította a szakember.

A duzzanat olyan súlyos kórképekben szenvedőknél is előfordulhat, mint a szív-, máj- és veseelégtelenség – figyelmeztetett az orvos. Ezenkívül megjelenésük oka lehet a pajzsmirigy problémája, az allergia, a hormonális rendszer zavarai (terhesség vagy menopauza alatt) és bizonyos gyógyszerek szedése. Ezekben az esetekben Devitskaya javasolta, hogy forduljon szakemberhez.

Korábban Roman Terushkin endokrinológus beszélt a túlzott mértékű kávéfogyasztás szervezetre gyakorolt hatásáról. Szerinte az ital túlzott fogyasztása lelassíthatja az anyagcserét.

Elolvasom a cikket