Négy egyszerű szokás, amely meghosszabbítja az életet

1. Kiegyensúlyozott étrend

Az egészséges táplálkozás mindennek az alapja. Fogyasszunk több zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát és egészsgéges zsírokat, amelyek segítenek megőrizni a szívünk egészségét.

2. Rendszeres fizikai aktivitás

A mozgás kulcsfontosságú a fizikai erőnlét megőrzése szempontjából. Ahhoz, hogy hosszú és egészséges életet élhessünk, nagyon lényeges, hogy mindennap mozogjunk is egy kicsit. Nem feltétlenül arról van szó, hogy órákat kell eltölteni az edzőteremben, de a napi séta, futás vagy úszás erősítheti a szívet, továbbá hosszú távon segít fenntartani a vitalitást.

3. Csak semmi cigaretta

A dohányzásra rá sem kellene szokni, de ha már megtörtént, akkor célszerű minél előbb letenni a cigit. A szívbetegségek egyik fő kockázati tényezője ugyanis a cigaretta. A dohányzás abbahagyásával jelentősen csökken a szívbetegségek kialakulásának kockázata, így a várható élettartam is hosszabb lehet.

4. Elegendő mennyiségű alvás

Az alvás fontosságát folyamatosan hangsúlyzzák a szakértők, mégis sokan úgy gondolják, hogy nem annyira lényeges dologról van szó. A kialvatlanság azonban nagyon megviseli a szervezetet. Egyfelől idő előtti öregedéshez vezethet, másfelől a szív egészségére is hatással lehet. Egy egészséges felnőtt embernek legalább hét-nyolc óra alvásra van szüksége, ha ennél rendszeresen kevesebbet alszik valaki, akkor érdemes lehet orvoshoz fordulni a problémával.

Elolvasom a cikket