Julia Valujszkaja neurológus és szomnológus a jótékony élelmiszerek közül a diót emelte ki, amely alakjában az agyra emlékeztet. Erősíti a sejtmembránokat, magas energiatartalmának köszönhetően pedig javítja a hangulatot és a kognitív funkciókat.
A következő ilyen élelmiszer a brokkoli, amely az antioxidánsok forrása, megakadályozza a sejtpusztulást. Valujszkaja arra bátorítja az embereket, hogy ne féljenek kísérletezni a receptekkel, hogy a brokkolit étvágygerjesztőbbé tegyék.
Az omega–3 többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó vörös hal is szerepel az agyműködést javító élelmiszerek listáján. Ezek a savak elősegítik a hatékonyabb agyműködést, és segítenek fenntartani a memóriát és a figyelmet, különösen felnőttkorban.
„A csokoládé az agyműködésre is pozitív hatással van. A mikroelemeknek köszönhetően javítja a memóriát, és serkenti az agyi aktivitást. Az étcsokoládé különösen hasznos” – jegyezte meg a szakember.
Valujszkaja kiemelte az áfonya hasznosságát is, amely nemcsak a kognitív funkciókat támogatja, hanem javítja a látást is.