Pénzben fetrengett a korrupt ukrán tisztviselő + VIDEÓ

A bűnüldöző szervek munkatársai tiltott meggazdagodás gyanújával őrizetbe vették a Hmelnyickiji Megyei Orvosi és Szociális Szakértői Központ (MSEC) vezetőjét, Tetyana Krupát, aki a Nép Szolgája párt hmelnyickij megyei képviselője, emellett a megyei tanács Egészségügyi és Szociálpolitikai, Oktatási, Tudományos, Kulturális, Vallási, Ifjúsági és állandó Sportbizottságának tagja – írja a Mandiner.

Nemcsak Krupát, hanem a fiát is elvezették, aki a Nyugdíjalap tisztviselője.

A házkutatások során a bűnüldöző szervek munkatársai csaknem hatmillió dollárt találtak különböző valutákban. Csak a tisztviselők otthonában 5,244 millió dollárt, 300 ezer eurót, több mint ötmillió hrivnyát, valamint márkás ékszereket és értéktárgyakat foglaltak le.

A Kárpáti Igaz Szó arról is beszámolt, hogy Krupa irodájában további százezer amerikai dollárt és hamisított orvosi dokumentumokat találtak, többek között fiktív diagnózissal ellátott listákat a mozgósítást elkerülőkről.

A házkutatások során a vezető úgy próbált megszabadulni a pénz egy részétől, hogy két, félmillió dollárt tartalmazó táskát kidobott az ablakon. A Magyar Nemzet pedig kiszúrta a fiáról készült felvételeket, amelyeken pénzkötegek között fetreng az ágyban.

Feljelentésük nagy értékű csalás, pénzmosás, hamis adatszolgáltatás és tiltott meggazdagodás miatt folyamatban van.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket