Egy gyümölcs, ami a lázat is csökkenti

„A ribizliről sokat tudunk: jótékony hatással van a szervezet főbb rendszereinek működésére. A fekete ribizli azonban elviszi a pálmát az egészség szempontjából. Rostot, pektint, C- és E-vitamint, többszörösen telítetlen zsírsavakat és polifenolokat tartalmaz. Ennek köszönhetően a gyümölcsöt gyulladáscsökkentőként, tonikként, vitaminként, vérképzőszerként, értágítóként, vértisztítóként, vizelethajtóként és izzasztóként használják” – jegyezte meg Szuhorukova.

A gasztroenterológus szerint a ribizli jótékony hatással van a nyirokcsomók, a szív- és érrendszer és a mellékvesék működésére, javítja az immunitást. Cukorbetegség, érelmeszesedés, vérszegénység, magas vérnyomás, sőt sugárkárosodás esetén is ajánlott.

Az orvos a ribizli minden fajtájának előnyeiről beszélt – a bogyó színétől függetlenül. A piros ribizli például gazdag antioxidánsokban, A-vitaminban, B-vitaminokban és fitoszterolokban. A szív- és érrendszer erősítésére szolgál. A vörös ribizli leve csökkenti a lázat, különösen gyermekeknél hatásos.

A szakértő szerint a fehér ribizli nemcsak különleges, de arról is híres, hogy hipoallergén, azaz egyáltalán nem vált ki szenzitizációt, allergiás reakciókat. Gazdag antioxidánsokban, B-vitaminokban és fitoszterolokban is. Használata segít elpusztítani a baktériumokat és a gyulladásokat.

Elolvasom a cikket