Mégis fogyasztható ez a zöldség a diéta alatt is

A közhiedelemmel ellentétben a burgonya diétás termék – mondta Dilfuza Ishbayeva terapeuta. A NEWS.ru-val folytatott beszélgetésben az orvos hangsúlyozta, hogy a lényeg az, hogy megfelelően főzzük meg a burgonyából készült ételt, hogy megőrizzük a hasznos anyagokat – számol be a Sports.kz.

„Sokan kihúzzák a burgonyát a diétás élelmiszerek listájáról, és mint kiderült, nem kellene. Ha megfelelően főzik, a burgonya nagyon hasznos lehet azok számára, akik figyelnek a súlyukra” – magyarázta Ishbayeva – írja a Sports.kz.

A terapeuta megjegyezte, hogy a burgonya minimális feldolgozással is megőrzi hasznos tulajdonságait. Szerinte jobb a terméket héjával együtt fogyasztani, mint burgonyapüré formájában. Elmondta, hogy így a burgonya nagy mennyiségű rostot, vitamint, ásványi anyagot és káliumot tart meg.

Hozzátette, hogy a termék számos antioxidáns tulajdonsággal rendelkező fitonutrienseket tartalmaz. Az orvos megosztotta, hogy a burgonya erősíti az egészséget, véd a szabad gyökök ellen, csökkenti az elhízás, a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát.

Elolvasom a cikket