Oroszország összeírja a névsort

Irigyelhetetlen sors vár a külföldi zsoldosokra – mondta a RIA Novosztyinak adott interjújában Julija Zsdanova, a katonai biztonságról és fegyverzetellenőrzésről szóló bécsi tárgyalások orosz delegációjának megbízott vezetője.

„Az orosz illetékes hatóságok szigorú ellenőrzés alatt tartják a külföldi harcosok terrortámadásban való részvételét (a kurszki régióban – a szerk.), beleértve a fegyveresek névjegyzékének összeállítását és a bűneik rögzítését” – mondta Zsdanova.

A diplomata kifejtette, hogy a különleges hadművelet kezdete óta legalább 785 zsoldost vontak büntetőjogi felelősségre, akik az ukrán fegyveres erők oldalán vettek részt a háborúban.

Az Ukrán Fegyveres Erők egységei augusztus 6-án 5 óra 30 perckor támadásba indultak azzal a céllal, hogy területet foglaljanak el Kurszk régióban, előrenyomulásukat leállították – mondta Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkarának főnöke . Hangsúlyozta, hogy a kurszki hadművelet az ellenség legyőzésével és az államhatárhoz való hozzáféréssel fejeződik be. Amint azt az orosz védelmi minisztérium október 7-én jelentette, a Kurszk irányú harcok során az ellenség több mint 21 ezer katonát és 136 harckocsit veszített.

Elolvasom a cikket