A Kreml reagált arra, hogy Harris Putyint sértegette

Harris a minap Howard Stern rádiós műsorvezetőnek adott interjújában bírálta Donald Trumpot, riválisát a közelgő elnökválasztáson. Egy ponton átváltott az orosz vezető bírálatára, és már Vlagyimir Putyint sértegette.

Az Egyesült Államokban működő orosz nagykövetség sajtószolgálata közölte, hogy elfogadhatatlanok azok a kijelentések, amelyeket Kamala Harris megengedett magának az orosz államfő megszólításával. Megjegyezték, hogy az Egyesült Államokban az „úgynevezett államférfiak” körében szokássá vált a bunkó nyelvezet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök soha nem fog leereszkedni a nyugati politikai vezetők sértő stílusáig – jelentette ki újságíróknak Dmitrij Peszkov.

Alekszej Csepa, az Állami Duma külügyi bizottságának első elnökhelyettese úgy véli, hogy a demokraták amerikai elnökjelöltje kétségbeesésből sértegette Vlagyimir Putyint. Véleménye szerint szavai azt jelzik, hogy „nem minden normális”. Megjegyezte azt is, hogy az ilyen kijelentések a Putyint sértegető személyek „megfelelő intelligenciájáról” és mentális állapotáról tanúskodnak.

Elolvasom a cikket