Az E-vitamin-olaj intenzíven hidratálja a száraz bőrt

Kaufmann Angéla
2024. október 10. csütörtök. 4:53

Annak érdekében, hogy gyorsan felfrissítsük, mit tehet az E-vitamin-olaj a bőrért, és hogyan illessze be a jelenlegi szépségápolási rutinjába, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Mi az az E-vitamin?

Az E-vitamin egy antioxidáns vitamin és olaj. Gyakran megtalálható az antioxidáns keverék helyi vagy hidratáló krémekben. A bőrápolásban az E-vitamin jellemzően olaj vagy krém formájában található meg.

Az alfa-tokoferolt jellemzően szintetikus úton állítják elő, de természetes termékekben is megtalálható: Az avokádó, a sütőtök és a búzacsíraolaj mind nagyszerű vitaminforrás, mind helyi és belső használatra egyaránt.

Az E-vitamin előnyei száraz bőrre

Védi a lipidgátat: Az E-vitamin frissen tartja a lipideket a bőrben. Ez segít megőrizni a bőr védőgátját. Segítheti elzárni a bőr védőrétegében keletkezett apró repedéseket, amelyek a nedvesség távozását idézhetik elő, és feszes és száraz érzetet hagyhatnak a bőrön.

Nedvesen tartja a bőrt: A fentiekre építve az E-vitamin hosszan tartó nedvességmegtartást tesz lehetővé a bőrsejtek között, sokkal hosszabb ideig, mint a nélkülözhetetlen termékek. Akár 16 órán keresztül is hidratál.

Gyógyítja a bőrt: Az E-vitamin legfőbb előnye, hogy képes akár 50 százalékkal felgyorsítani a bőrsérülések, például égési sérülések és sebek gyógyulását. Antioxidáns, meggyógyítja a bőrt a leégéstől és az irritációtól és a sérülésektől. Emellett növelheti a bőr nedvességtartalmát is.

Antioxidáns: az E-vitamin antioxidáns (zsírban oldódó) előnyökkel is rendelkezik – segít semlegesíteni a káros szabad gyököket, és antioxidáns hatása miatt elriaszthatja a faggyú (olaj) oxidációját, ami megakadályozza a mitesszerek kialakulását. Mivel a megkeményedett és eltömődött olaj hegye a pórusokban elsötétül az oxidációtól, az E-vitamin segíthet lelassítani ezt a folyamatot.

Nyugtatja a bőrt: Az E-vitamint tartalmazó formulák kondicionálják a környezeti hatásoknak kitett bőrt. Az összetevő kisimítja a bőrt, és kellemes érzést biztosít a pattanások, környezetszennyezés és napsugárzás okozta irritáció után.

Véd a naptól: Az E-vitaminnak fényvédő célja is van. Ha az E-vitamint C-vitaminnal kombinálják és fényvédő alatt használják, négyszer nagyobb védelmet nyújt, mint önmagában a fényvédő krém.

Az E -vitamin potenciális mellékhatásai

Ha tiszta formájában, kapszulában használják, és közvetlenül a bőrre alkalmazzák, az E-vitamin dermatitis-típusú reakciókat válthat ki, különösen a szem körüli vékonyabb és érzékenyebb bőr számára.

Az E -vitamint szintén komedogénnek tekintik, vagyis eltömítheti a pórusokat, és végül pattanásokhoz vezethet. Emiatt azok, akik hajlamosak a pattanásokra és a kiütésekre, azt találhatják, hogy súlyosbítják a tüneteket. Ha az E -vitamin használata után változást tapasztal a bőrében, beszéljen egy megbízható dermatológussal.

Elolvasom a cikket