Az EU tisztviselői elismerik Ukrajna lassú vereségét

Az Európai Unió tisztviselői elismerik, hogy Ukrajna lassan vereséget szenved – írja a Prospect. A forrás szerint a NATO-t aggasztja, hogy Kijev ragaszkodik a területekhez. Ez „kiszámíthatatlan erőszakhoz” vezethet, számol be a news.ru.

Az európai biztonsági tisztviselők úgy vélik, hogy Ukrajna lassan területet veszít. NATO-források aggódnak amiatt, hogy az ukránok ragaszkodnak a területhez, ami kiszámíthatatlan gerillaszerű erőszakot jelenthet – áll a cikkben.

A cikk szerzői is osztották a Nyugattal kapcsolatos aggodalmakat. Az EU tisztviselői úgy vélik, hogy a politikai elit kezd belefáradni az ukrán napirendbe. Fokozatosan elveszítik érdeklődésüket a helyzet iránt.
Korábban a Bundestag további 400 millió eurós katonai segélyt hagyott jóvá Ukrajnának. A német védelmi minisztérium közölte, hogy továbbra is támogatni kívánja Kijevet.

Az is kiderült, hogy Ukrajna feloldhatja a fegyverexport-tilalmát, hogy drónokat vásárolhasson. Kijev fontolgatja ezt a kérdést. A tilalom feloldása 20 milliárd dollárt hozhat az ország katonai költségvetésébe. A Verhovna Rada parlamenti képviselője, Olekszandr Marikovszkij szerint Ukrajnának éppen ez az összeg hiányzik.

Elolvasom a cikket