Ez a tea csökkenti a stroke és a demencia kockázatát, és segít a magas vérnyomás kezelésében

Az oolong néven ismert teáról van szó. A keverék elkészítésének módja a főzéshez a teát számos hasznos tulajdonsággal ruházza fel. Például segíthet megbirkózni a magas vérnyomással. Egy ilyen betegség leküzdéséhez elegendő naponta csak 120 ml oolongot fogyasztani 12 hónapon keresztül.

Az oolong tea elkészítési folyamata igen hosszadalmas folyamat, mely komoly szakértelmet kíván. Elkészítése során egyszerre csak kis mennyiségű levelek feldolgozása lehetséges, így az oolong kizárólag manufakturális körülmények között készül. A feldolgozási folyamat során a levelek folyamatos zúzása, sodrása és pihentetése során kulcsfontosságú a megfelelő időzítés.

Az oolong tea ízét és aromajegyeit a tea alapját képező teanövény karakterjegyei befolyásolják. Az elkészítéséhez felhasznált teanövény fajtájától függően az oolong tea aromája a könnyed, édes, gyümölcs aromától az erősebb, diós, fás íz között lehet.

A fehér tea tartalmazza a legnagyobb mennyiségű antioxidánst és ez a leggazdagabb a B-vitaminban, kalciumban, flavonoidokban és a folsavban, így a fehér tea a leginkább hatékony a szívbetegségekkel és a különböző típusú rákos megbetegedésekkel szemben. Az oolong tea közepes mennyiségű antioxidánst és vitamint tartalmaz, viszont igen előnyös a trigliceridszint, illetve a koleszterinszint megfelelő szinten tartásában.

Az oolong tea levelek balról elszáradnak a napfényben, mielőtt azok megrepednének, így a első erjedés során kihozzák magukból a természetes aromákat, ízeket. Ezután kezdik el melegíteni az oolong teát, amely során a levelek másodjára is megerjednek. Ezzel szemben a fehér tea teljesen friss és feldolgozás nélküli.

Megjegyezzük, hogy a tea ezen tulajdonsága segít elkerülni a magas vérnyomással járó egyéb betegségeket. A magas vérnyomás lehetséges következményeinek listáján szerepelnek a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke, valamint a demenciához vezető érrendszeri demencia.

Elolvasom a cikket