Ezek az élelmiszerek segíthetnek okosabbá válni

Zöld és leveles zöldségek. A kelkáposzta, a spenót, a brokkoli erős összetételű hasznos vegyületekkel rendelkezik, amelyek javítják a szellemi teljesítményt. Ezek közé tartozik a K-vitamin, a lutein, a folsav és a béta-karotin. Tudósok vizsgálatai kimutatták, hogy ezek a növényi élelmiszerek lassítják a kognitív hanyatlást, és védik az agyat az öregedési betegségektől.

Az olajos halak fontos forrása az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavaknak. Ezek olyan egészséges zsírok, amelyek ellensúlyozzák egy fehérje, a béta-amiloid hatását, amely az Alzheimer-kórban szenvedők agyában rakódik le. Az orvosok azt javasolják, hogy hetente legalább két alkalommal fogyasszunk zsíros halat, vagy helyettesítsük avokádóval, lenmaggal, dióval.

A bogyós gyümölcsök flavonoidokat tartalmaznak, amelyek javítják a kognitív funkciókat és a memóriát. A tudósok 2012-ben végeztek egy kutatást, amely kimutatta, hogy heti két adag eper vagy szamóca fogyasztása három évvel késleltette a memória hanyatlását a nőknél.

Tea és kávé. Ezek az italok koffeint tartalmaznak, ami nemcsak a reggeli energiaszintet és a koncentrációt növeli. A The Journal of Nutrition című szaklapban 2014-ben megjelent tanulmány szerint azok a résztvevők, akik következetesen koffeintartalmú italokat fogyasztottak, jobban teljesítettek az intelligenciateszteken.

A dió kiváló minőségű növényi fehérjét és egészséges, többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaz. A Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem tudósainak 2015-ös tanulmánya pozitív kapcsolatot mutatott ki a diófogyasztás és a kognitív teszteredmények között. Omega-3 zsírsavakat és alfa-linolénsavat tartalmaz, amelyek segítenek a vérnyomás csökkentésében és védik az artériákat a törékennyé válástól, ami jót tesz a szív- és agyműködésnek egyaránt.

Elolvasom a cikket