Hány kalóriát kell enni vacsorára, hogy lefogyjon

Destinee Moody dietetikus kifejtette, hogy a fogyás néha kihívást jelenthet egyesek számára. Túl sok információ kering, és ezek nagy része nem igaz. A probléma az, hogy minden azon múlik, hogy mit és hogyan eszünk.

A vacsora kalóriaszámának meghatározásához először is ismernünk kell a napi teljes célkalóriaszámunkat. Ehhez nagy segítséget nyújt egy online kalóriaszámológép.

Ha megvan a fogyáshoz szükséges kalóriamennyiséged, oszd el ezt a számot hárommal. Ez az a kalóriamennyiség, amelyet mindhárom főétkezésedben be kell vinnie. Például, ha napi 1500 kalóriára törekszik, akkor minden egyes étkezésnek 500 kalóriát kell tartalmaznia.

Ha fogyni akar, a legjobb, ha a kalóriákat egyenletesen osztja el a nap folyamán, hogy testmozgás és fizikai aktivitás révén elégethesse őket. Ha a vacsorára félretesz egy jó nagy darabot, akkor az utolsó étkezés és a lefekvés között lesz egy kis ideje arra, hogy elégesse ezeket a kalóriákat.

„Ha már megvan az étkezésenkénti kalóriák alapmennyisége, akkor ennek megfelelően tervezhet. Bár a vacsora még mindig a család kedvenc étkezése lehet, az adagok mérete fontossá válik, hogy elkerülje a kalóriabevitel túllépését” – mondta a szakértő.

Tippek a fogyáshoz étkezés közben:

Vezessen étkezési naplót, hogy nyomon követhesse a kalóriákat.

Használjon mérlegeket és mérőeszközöket a megfelelő adagméret biztosítása érdekében.

Válasszon zöldségeket és fehérjékkel készült ételeket az étkezéshez, mivel ezek kevésbé kalóriadúsak.

Legyen óvatos a feltétekkel és szószokkal, amelyek általában felesleges kalóriát tartalmaznak.

Ne feledje, hogy a vacsora nem feltétlenül korlátozódik csirkére és brokkolira. Fogyást érhet el, ha tudja a napi összkalóriamennyiségét, elosztja hárommal, és ezt a számot tartja be vacsoránál.

Főzze meg a család kedvenc receptjeit, de mérje meg az adagokat.

Elolvasom a cikket