Marihuánaültetvényt számoltak fel a rendőrök

MH/MTI
2024. október 9. szerda. 9:48

A budapesti rendőrök október 1-jén elfogtak egy 33 éves férfit, aki a gyanú szerint az automatizált ültetvényt kiépítette és üzemeltette.

A 215 négyzetméteres, bérelt raktárhelyiségnek gyanúsan magas volt a víz- és áramfogyasztása, ugyanis mintegy 400 tő kannabiszt neveltek benne.

A rendőrök az illegális növényeket a már korábban bezacskózott 3 kilogramm marihuánával együtt lefoglalták. Az előzetes szakértői becslés szerint a kábítószer feketepiaci értéke mintegy 25-40 millió forint. A gyanúsított ingatlanjainál lefoglaltak mintegy 20 millió forintot, kannabiszmagokat, a termesztésről szóló szakirodalmat és egy autót is.

Szintén október 1-jén elfogtak egy másik férfit is, aki a gyanú szerint az ültetvény gondozásában, a gépek üzemeltetésében segített bűntársának. Nála több gramm kábítószert és mintegy félmillió forintot találtak.

A BRFK jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hallgatta ki a két férfit, őrizetbe vette őket, és kezdeményezte a letartóztatásukat.

Elolvasom a cikket