Meglepő vallomás Verstappentől

Bár a 2028-as szezon végéig szerződést kötött a Red Bull-lal, mégis sok a találgatás idén Max Verstappen Forma–1-es jövője kapcsán. Ennek több oka is van. Egyfelől a Red Bull körüli bizonytalanság és a Jos Verstappen és Christian Horner közötti feszültség, másfelől az a tény, hogy maga a versenyző is gyakran emlegeti, nem akar túl hosszúra nyúló pályafutást a királykategóriában.

Az olasz Sky televíziónak a háromszoros világbajnok előre bocsátotta, bárhogy is dönt a jövőjéről, F1-es szempontból vélhetően az lesz az utolsó döntése.

„A következő lépésem – ha lesz ilyen – lesz az utolsó. Ez jelentheti azt is, hogy meghosszabbítom a mostani szerződésem. Minden lehetséges pillanatnyilag” – mondta a Red Bull versenyzője.

A kérdésre, van-e esély arra, hogy már 2028 előtt kilépjen a Red Bull-megállapodásból, csak annyit mondott: „Talán igen, talán nem.”

Verstappen a korai távozásáról szóló pletykák ellenére azt sem tartja kizártnak, hogy a Red Bulltól vonul vissza. Korábban ez volt a szándéka, az is ennek köszönhető, hogy az első bajnoki címe után ilyen hosszú időre szerződött a csapattal. Most jelezte, nem híve a vándorlásnak, és szeretné elkerülni Fernando Alonso vagy éppen Daniel Ricciardo helyzetét, akik a sok csapatváltás során nem tudtak igazán boldogulni.

„Már régóta tagja vagyok ennek a csapatnak. Végső soron mindenki nyerni akar ebben a paddockban. Nagyon könnyű csapatot váltani, de nem szeretném, hogy a pályafutásomat ez jellemezze. Nem akarok négy-öt csapatnál versenyezni. Én inkább szeretnék a csapaton belül mindenkivel hosszú távú kapcsolatokat kialakítani, és otthon akarom érezni magam valahol. A csapatváltás nem nekem való, és nem is tervezek ilyesmit a pályafutásom ezen szakaszában.”

Verstappen egyúttal jelezte, egyelőre nem is foglalkoztatja túlzottan a hosszú távú jövő, így az sem, meddig tarthat a mostani kapcsolata a Red Bull-lal. „Nem foglalkozom ezzel jelenleg, mert annyi mindent szeretnék jobban csinálni idén, és minden, ami a jövőben jön, nagyon távoli még. Jelenleg tehát nem ez a probléma” – szögezte le.

Elolvasom a cikket