Mikor ideális kávét inni?

Így a híres kardiológus, Vladimir Beketov határozottan azt ajánlja, hogy reggel egy csésze kávét egy órával étkezés után igyunk, és ne közvetlenül ébredés után. Azt mondják, hogy ezzel energiát adjon a szervezetnek. De nem. A reggeli kávéfogyasztás, ahogy mondják, éhgyomorra – ez súlyos következményekkel jár a szervezet számára.

A tény az, hogy mint tudjuk, a kávébabok összetételében sok koffein van. Ennek mennyisége az őrlési foktól függ. És minél kisebb a szem, annál több összetevő „húzható ki” belőle.

A koffein pedig, mint az is köztudott, az energiával rokon. És hatással van a központi idegrendszerre, valamint a szívre és az izmokra szó szerint felvidítva és energetizálva azokat. De – mondta a kardiológus – akkor van értelme, ha az ember fáradt, és valóban szüksége van egy kis „feltöltődésre”.

Reggel azonban nincs rá szükség. Az ember általában kipihenten ébred. Ha reggel már fáradt, az az orvos szerint rossz minőségű alvásra vagy komolyabb jelenségekre utal, ha ez rendszeresen ismétlődik. Üdvözöljük az orvosi rendelőben, nem a konyhában egy korai kávéra.

Tehát közvetlenül alvás után a szív nyugodtan működik. A test tele van energiával és készen áll a munkára. És ha ilyen körülmények között és kávét iszik, a test olyan lesz, mintha a versenyben szerepelne: az izmok, a szív és az agy teljes kapacitással működik. Ha szokássá válik, az az erőforrások kimerüléséhez vezethet.

Ezért az orvos azt javasolja, hogy akkor igyon kávét, amikor a szervezetnek valóban szüksége van erre a feltöltődésre. Például, amikor már dolgozott, és a fáradtság beállt. De általában reggel egy csésze kávé megengedett, de nem közvetlenül ébredés után.

És most tanácsot ad Beketov kardiológus, mikor optimális az ital reggel. Az orvos tanácsa – amikor az ember eszik, étkezési csomót képez. És annak érdekében, hogy dinamikusabban mozogjon a gyomorba, „tolni” kell. És a kávé tökéletesen megbirkózik ezzel a feladattal.

De érdemes megjegyezni, hogy a kávét a gyomrunk ételként érzékeli. És ennek megfelelően, amikor a gyomorba kerül, az elkezd sósavat kiválasztani, hogy lebontsa az ételt. Közvetlenül egy nehéz reggeli vagy ebéd után a sav mennyisége csökken. Ez az emésztés lelassulásához vezet. Azonban már egy órával később a tevékenység jelentősen megnő.

Kávét azonban nem szabad étkezés közben inni, tanácsolja az orvos. Tény, hogy összetevői zavarják az élelmiszerekben található ásványi anyagok felszívódását. Ezek az anyagok pedig rendkívül szükségesek a szervezet számára. Az ásványi anyagok fontos szerepet játszanak az összes szervrendszer működésében, így alacsony emészthetőségük az egészséget sújtja.

Következtetés: kívánatos a kávéfogyasztás az étkezések között! Optimális esetben egy órával az étkezés után.

Elolvasom a cikket