„Anti-aging” reggeli

Extra szűz olívaolaj

Az extra szűz olaj feliratú palackok szó szerint csodaszer minden bajra. Először is, az olajban lévő egyszeresen telítetlen zsírok segítenek csökkenteni a „rossz” koleszterint, amely eltömíti az ereket, és növeli a szívbetegségek kockázatát. Ezenkívül a zsírok megvédik az agyunkat a stroke-tól, amely világszerte az egyik vezető halálozási ok. Nos, a harmadik felbecsülhetetlen egészségügyi előny az olaj azon képessége, hogy csökkenti a vérnyomást (a migrén és az ájulásos rohamok kiváltója) – írja a Sports.kz.

Ha visszatérünk az öregedésgátló tulajdonságokra, az olívaolaj nélkülözhetetlen termék. Az egyszeresen telítetlen zsírok csökkentik a szervezet belső gyulladásait, amelyek stresszhez, az egészséges sejtek elvesztéséhez és korai öregedéshez vezetnek.

Zöld tea

Régóta folyik a vita arról, hogy melyik tea az egészségesebb. De ha a megjelenésünkre gyakorolt előnyeiről beszélünk, természetesen a zöld tea győz. Gazdag B2-vitaminban, ami feszessé és ragyogóvá teszi a bőrt. Emellett a zöld tea antioxidánsokat is tartalmaz. Ezek felveszik a harcot a szabad gyökökkel, amelyek a helytelen táplálkozás, a stressz és a rossz ökológiai környezetben való élet következtében felhalmozódnak a szervezetben, és a bőr öregedését idézik elő.

Ahhoz, hogy egy csésze teának legyen értelme, válasszon nagy levelűt. Ezek megtartják az összes jótékony anyagot, mivel kevés feldolgozáson mennek keresztül. Ráadásul az ízesítőkkel és adalékanyagokkal ellátott tea rosszabb, mint egy természetes ital.

Étcsokoládé

Az egészséges táplálkozás népszerűsítésével a csokoládét túlságosan is démonizálták. Különösen, ha az étcsokoládéról beszélünk, ami még egészséges is. A legalább 70%-os kakaótartalmú csokoládé például jó a „rossz” koleszterin ellen, és segít csökkenteni a belső gyulladást is. De a lényeg a mi esetünkben az, hogy az étcsokoládé véráramlást okoz az arcbőrben, ami segít megtartani a nedvességet (minél hidratáltabb a bőr, annál lassabban jelennek meg az öregedés jelei).

Ne feledkezzünk meg az étcsokoládéban található flavonolokról sem, amelyek gátat képeznek a bőrön, segítve azt a napsugarak „visszaverésében”. A nap pedig köztudottan az öregedés egyik fő kiváltója.

Gránátalma

A kutatások szerint ez a lédús gyümölcs kiegyenlíti a napsugarak bőrre gyakorolt hatását. De ami különösen szép, hogy a gránátalma az arc és a test bőréről is „eltünteti” az öregségi foltokat, köszönhetően az összetételében található antioxidánsoknak. Ugyanezek az antioxidánsok teszik a gránátalmát a legjobb termékké a bőr kollagénjének megőrzésére, ami hatással van a bőr hidratáltságára. Mint tudjuk, 25 éves kor után a bőr egyre lassabban kezd kollagént termelni.

Görögdinnye

A görögdinnye a fiatalos bőrhöz szükséges hasznos vitaminok kincsestára. Kezdjük az A-vitaminnal – ezt tartalmazza a retinol, amely szó szerint eltünteti a ráncokat az arcról, és ragyogóvá teszi a bőrt. A görögdinnye emellett gazdag C-vitaminban, ami elveszi a gyulladást, és B-vitaminban, ami feszessé teszi a bőrt. Ezeknek a vitaminoknak a kombinációja az elképzelhető legjobb öregedésgátló komplexum.

Elolvasom a cikket