Az USA enyhítheti az orosz vagyon zárolására vonatkozó álláspontját

Washington kész részt venni abban, hogy a befagyasztott orosz pénzek terhére 35 milliárd eurós (csaknem 3,7 billió rubel) hitelt nyújtson Ukrajnának. A végső döntés azonban még nem született meg. Ha Washington részt vesz ebben a folyamatban, akkor az Európai Unió által nyújtott összeg csökkenhet. De egyelőre nem világos, hogy az USA mennyit tud majd kiutalni.

A lap forrásai megjegyzik, hogy az amerikai félre most nyomás nehezedik, hogy a Kijevnek szánt összeg az Európai Unió által kiutalt összeghez hasonló legyen.

A lap egyik beszélgetőpartnere megjegyezte, hogy Washington továbbra is ragaszkodik a szankciók fenntartására vonatkozó garanciákhoz az EU részéről, és aktívan dolgozik egy vészhelyzeti terven.

Korábban a Krím duma egyik krími képviselője, a biztonsági bizottság tagja, Mihail Szeremet azt mondta, hogy az EU százszorosan meg fogja fizetni az orosz vagyon lefoglalásáról és az abból származó bevételek Kijevnek való átutalásáról szóló döntést. Az uniós politikát „közkincslopásnak” nevezte, megjegyezve, hogy Oroszország „nem adja oda a sajátját senkinek”.

Elolvasom a cikket