A citromnak köszönhetően az ital nagyon kellemes ízt kap, és sokkal hasznosabbá válik. A citromlé miatt a tea antioxidáns aktivitása megnő. De amikor egy darab citrusfélét adunk az italhoz, sokan súlyos hibát követnek el. Ennek eredményeképpen az ital nem szerez új hasznos tulajdonságokat. Más szóval, a citrom hozzáadása így értelmetlenné válik a tea egészségesebb itallá alakítása szempontjából.
Hogyan nem adhat citromot a teához
Sokan túl korán teszik: rögtön azután, hogy elkezdték a teát főzni, beledobnak egy szelet citromot a teába. Ez nagyon rossz: a túl magas hőmérséklet megfosztja a citromlevet az antioxidánsoktól.
Hogy ezt megelőzze, várja meg, amíg a tea kissé kevésbé forró lesz. Az ital megengedett maximális hőmérséklete, amelybe egy darab citrusfélét küldhet, 70 fok.
Ha ezt a feltételt betartják, a citromos tea a lehető leghasznosabbnak bizonyul.