Így segíti a KRÉTA az érettségizők és nyelvvizsgázók felkészülését

MH/ MTI
2024. október 11. péntek. 11:55

A nyelvtanulás fejlesztése és az idegen nyelvek sikeres elsajátítása nagyban múlik azon, hogy milyen módszerek és tananyagok mentén tanulnak a diákok.

„Napjainkban talán még nagyobb jelentősége van annak, hogy a nyelvtanítási módszerek alkalmazkodjanak a Z és az alfa generáció tanulási igényeihez, készségeihez. A vizsgahelyzetek ráadásul speciális kihívás elé állítják a tanulókat” – hívta fel a figyelmet a KRÉTA IFM szakmai vezetője.

Miholics Zoltán nyelvtanár fontosnak tartja, hogy a diákok ne csak a tananyagot tanulják meg, hanem az adott nyelvvizsga logikájával, részeivel és feladattípusaival is tisztában legyenek.

A térítésmentesen elérhető KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modul ebben is segít.

„A tanárok szempontjából is nagy könnyebbséget jelent, hogy nemcsak tematikusan, hanem lecketípusok szerint is kereshetnek a tananyagok között, ezáltal olyan feladatsorokat állíthatnak össze a diákjaik számára, amelyek célzottabb felkészülést tesznek lehetővé” – tette hozzá a szakember.

A KRÉTA rendszerből elérhető modult a szakmai stáb kifejezetten a magyar nyelvtanulók igényeihez és a Nemzeti alaptanterv elvárásaihoz igazodva hozta létre, mindezt az iskoláskorú generációk számára befogadható módon.

Elolvasom a cikket