Igya vagy ne igya ezt a gyerek?

És, ha ez még nem lenne elég, akkor azt is fontos tudni, hogy amennyiben a szülő kínálja itallal a gyereket, abból az szűrhető le, hogy a sörözéssel nincsen semmi baj, legalábbis egy tizenéves pontosan ezt gondolja.

Rossz üzenete van

Bár a gyümölcsös sör íze kevésbé hasonlít a hagyományos változatra, a szakemberek mégis arra figyelmeztetik a szülőket, hogy jobb, ha nem adnak ilyen italt a gyerekeknek. Ugyanis hiába alkoholmentes, mégiscsak sörről beszélünk, és ez a mi gyerekünk kezében van, a mi gyerekünk issza – ennek egyáltalán nincs jó üzenete.

Összezavarja a gyereket

A gyerekeket egyszerű összezavarni azzal, ha megengedjük nekik, hogy alkoholmentes sört igyanak. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy nem értik, mi a különbség az alkoholmentes és az alkoholos változat között. Éppen ezért, különösen fontos, hogy beszélgessünk velük az alkoholról, a drogról és a függőségekről.

Súlyos következményei lehetnek

Ahhoz, hogy ezek az italok alkoholmentesnek minősüljenek, 0,5 térfogatszázaléknál kevesebb alkoholt kell tartalmazniuk. Tehát nem is mindegyik termék zéró alkoholtartalmú – hívja fel a figyelme a Világgazdaság cikke. Emellett egyre több bizonyíték van arra, hogy az alkoholmentes italok arra késztethetik az embereket, hogy hamar áttérjenek az igazira. A szülők hozzáállásán nagyon sok múlik, nem szabad azt sugallni, hogy egy-egy korty belefér, mert ennek később súlyos következményei lehetnek.

Elolvasom a cikket