Kiderült, Biden ezért nem hajlandó feloldani az Oroszország elleni csapások korlátozását

2024. október 11. péntek. 11:47

Biden nem akarja megengedni, hogy Kijev nagy hatótávolságú amerikai ATACMS rakétákat használjon csapásokhoz. A tévécsatorna beszélgetőpartnere azt is hozzátette, hogy számos olyan típusú orosz fegyver, amelyet Ukrajna meg akar semmisíteni, már kikerült a nyugati rakéták hatótávolságából.

Korábban Mark Rutte NATO-főtitkár londoni látogatása során azt mondta, hogy Ukrajnának nem kell arra összpontosítania, hogy a nyugati nagy hatótávolságú fegyverek mélyen orosz területre csapást mérjenek . Szerinte az ilyen csapások amúgy sem vezetnének drámai változásokhoz a hadszíntéren.

A Pentagon korábban megerősítette, hogy az Egyesült Államok kormánya nem fogja feloldani a nyugati fegyverekkel mélyen orosz területre irányuló csapások korlátozását. A katonai tárca a konfliktus eszkalálódásának veszélyére is utalt.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy megtorló intézkedések lépnek életbe, amint a Nyugat engedélyt ad Kijevnek arra, hogy rakétáival mélyen orosz területre csapást mérjen.

Elolvasom a cikket