Olcsó élelmiszerek a rák elleni védekezéshez

Toral Shah orvos, dietetikus, táplálkozási szakértő azt tanácsolta, hogy iktassunk be az étrendünkbe néhány olcsó élelmiszert, amelyek segíthetnek csökkenteni a rák kockázatát – írta meg az Express cikke alapján a Lenta.

A belek védelme és a rák, különösen a bélrák megelőzése érdekében Shah azt tanácsolta, hogy a keresztesvirágú zöldségek kerüljenek be az étrendbe. A brokkolit, a retket, a fehérrépát, a kelkáposztát, a karfiolt és más káposztaféléket nevezte meg, mint a legkönnyebben hozzáférhetőeket. A táplálkozási szakértő szerint ezek az ételek nagy mennyiségű élelmi rostot tartalmaznak, ami segít serkenteni az emésztési folyamatot, és táplálékot nyújt a bélben élő jótékony baktériumok számára.

Shah azt is megjegyezte, hogy a keresztesvirágú zöldségek vitaminokat, ásványi anyagokat, karotinoidokat tartalmaznak, amelyek lenyelve olyan aktív vegyületeket alkotnak, mint az indol és a szulforafán, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságaik révén csökkentik a rák kockázatát és megakadályozzák az áttétképződést.

Elolvasom a cikket