A hazai dartsosok közül a World Openen is Tekauer szerepelt a legjobban

2024. október 12. szombat. 11:58

A Budapesten zajló World Masters pénteki napján a World Open arany kategóriás ranglistaversenyét rendezték, amelyen a férfiaknál Reece Colley, a nőknél pedig a várakozásoknak megfelelően Beau Greaves győzött.

A két első helyezett automatikusan kvalifikálta magát a WDF lakeside-i világbajnokságára. Különösen Greaves nyújtott remek teljesítményt, ugyanis az elődöntőben 115, míg a fináléban 105 pontos körátlaggal diadalmaskodott.

A magyarok közül Tekauer Gréta a World Maestersen elért ötödik helyét követően ezúttal a nyolcaddöntőig menetelt, így kilencedik lett, ezzel tovább javította esélyeit a vb-részvételt illetően. A férfiaknál Prés Nándor és Bezjian Alberto maradt talpon a legtovább, mindkét játékosnak a legjobb 32 között ért véget a küzdelem. Az ifjúsági versenyzőknél Lővei Milán, illetve Rábaközi Hanna teljesített a legjobban, mindketten a nyolcaddöntőben estek ki.

Szombaton reggel az utánpótlás játékosok világbajnoki selejtező versenyével folytatódik a program, majd délután a World Masters elődöntői, este pedig a döntői következnek a nagyszínpadon. Vasárnap a világbajnoki kvalifikáció küzdelmeit rendezik a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Elolvasom a cikket