A lista első helyén a gyömbér áll, amely nem csak gyulladáscsökkentő hatásáról ismert. Más előnyei is vannak. „Ez a növényi termék gyakorlatilag nem emésztődik meg, hanem eljut a bélbe, ahol kifejti hasznos hatását. A gyömbér segít az emésztés javításában, ellazítja a bélizmokat, helyreállítja annak perisztaltikáját” – magyarázta Szergej Vyalov.
A második helyen a kakukkfű áll, amely segít „serkenteni az emésztőnedvek kiválasztását”. „A kakukkfű ételekhez való hozzáadásával csökkenthetjük a gázképződést” – tisztázta a gasztroenterológus.
A probiotikumokat tartalmazó kefir és joghurtok segítenek erősíteni a „bél mikroflóra változatosságát”.
„Lendületes, serkentő, lökő hatással vannak a mikroflórára, csökkentve a puffadás valószínűségét” – mondta Szergej Vyalov.
A zabpehely a negyedik helyen áll. „Oldható rostot tartalmaz, amely segít megtartani a vizet a bélben, és elősegíti a jobb emésztést, valamint csökkenti a gázképződést” – jegyezte meg az orvos a YouTube-csatornáján.