Leválthatják III. Károly királyt

III. Károly király azt mondta az antimonarchistáknak, hogy nem áll az útjába, ha Ausztrália le akarja váltani őt az államfői székben. Üzenete akkor hangzik el, amikor a király és a királynő történelmi látogatásra készülnek Down Underbe, amely a király „mély szeretetét és ragaszkodását” fogja hangsúlyozni az ország iránt – írj az Express.

Az Ausztrál Köztársasági Mozgalom (ARM) levélben fordult a Buckingham-palotához, hogy találkozót kérjen a királlyal, amint az a jövő héten megérkezik a királyi körútjára.

A Buckingham-palota tisztviselői a király nevében válaszoltak és a következőket írták: „Biztosíthatom, hogy az ezzel kapcsolatos nézeteiket nagyon figyelmesen tudomásul vettük. Őfelsége, mint alkotmányos uralkodó, miniszterei tanácsai alapján cselekszik, és ezért az, hogy Ausztrália köztársasággá válik-e, az az ausztrál közvélemény döntése.”

A levélben azonban az ARM méltatta a királyi család „fontos hozzájárulását”, mondván, hogy sok ausztrál továbbra is „tisztelni fogja a brit monarchiát”.

Elolvasom a cikket