2024. október 12. szombat. 16:8
Frissítve: 2024. október 12. 16:10
Az Altomo cég büszkén jelentette be, hogy hamarosan forgalomba hozza a kávébabmentes kávét, aminek bár semmi köze sincs a hagyományoshoz, de koffeintartalma és íze is olyan, mint a valódinak. Az új alapanyagot könnyű összeállítani, csak datolyamag, görögszéna, citromhéj, napraforgómag, fruktóz, zöld teából származó koffein, borsófehérje, köles és egy kevés guava (ez egy trópusi gyümölcs) kell hozzá, és már kész is. Az új mixtúra minden bizonnyal nagy sikert arat majd a kávéfogyasztók körében, akiknek minden korty után az jut az eszükbe, hogy ezzel kordában lehet tartani a kávébab-termesztést, amely a hatodik leggyakoribb oka az erdőirtásoknak, és ily módon nem kell elvonni területeket más fontos, őshonos növényektől. A dolog teljesen rendjén való, hiszen ha már van abszolút húsízű, húsmentes hús, miért ne lehetne kávébabtalan kávé? Egyébként azóta tudjuk, hogy mindenből mindent elő lehet állítani, amióta a hetvenes években a szép emlékű Esti Hírlap beszámolt erről. Népszerű és sok mosolyt fakasztó rovata, amely a Stanley Livingston jelenti Moszkvából címet viselte (a szerző amúgy nemigen hagyta el Budapest területét) –, minden napra szállított valamilyen szenzációt. Például egy alkalommal arról tudósított, hogy a szovjet tudósok rájöttek arra, hogy kaviárból csaknem mindenféle élelmiszert elő lehet állítani. Jó volt az ötlet, de nálunk nem okozott átütő sikert, lévén a kaviár abszolút hiánycikknek számított.