Moszkva: az ukránok következő generációinak kell visszafizetniük az EU 35 milliárdos hitelét

A Kijevnek nyújtott 35 milliárd eurós uniós hitel lehívását az ukránok következő generációinak vállát fogják terhelni – mondta Kirill Logvinov, Oroszország megbízott állandó EU-képviselője a Rosszija-24 televíziós csatornának adott interjújában, számol be az oroszhirek.hu.

„A 35 milliárd euróról szóló hangzatos kijelentések ellenére maguk az EU-tagok nem fognak fizetni Ukrajnának az általuk kitalált tolvajlási terv keretében” – mondta a diplomata, kommentálva azt az információt, hogy az EU-nagykövetek megállapodtak a 35 milliárd eurós hitel Kijevnek történő folyósításának végleges mechanizmusáról a befagyasztott orosz vagyonból származó bevételek felhasználásával.

Rámutatott, hogy „az uniós hitel visszafizetésének maximális futamideje 45 év lesz”.

„Ez azt jelenti, hogy az ukránok következő generációi fizetnek majd az ukrán konfliktus nyugati szításának folytatásáért” – hangsúlyozta Logvinov.

Szerinte az EU által kidolgozott hiteltörlesztési mechanizmus a hitel kaszkádszerű visszafizetési időszakát feltételezi, ami ahhoz vezethet, hogy a visszafizetés felelősségét magukra az ukránokra hárítják.

Elolvasom a cikket