Sose hagyja figyelmen kívül ezeket a tüneteket, mert rákra utalhatnak

A rák egyes információk szerint minden második embert érint életében, mégis sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni a gyakori tüneteket.

Aggasztó, hogy a mindennapi jeleket többször félresöprik, és az emberek nem veszik észre őket figyelmeztető jelként. Dr. Shireen, a TikTokon ismeretterjesztő klipjei miatt népszerűvé vált háziorvos ezt nagyon is jól tudja.

Egy nemrégiben készült videójában rámutatott a gyakran elmulasztott, tipikus „vörös zászlós” rákos tünetekre, hangsúlyozva, hogy ezeket nem szabad elhanyagolni az ember egészsége érdekében.

Videójában Dr. Shireen kifejtette: „Van egy olyan rákos megbetegedés, amelynél szerintem a betegek egy kicsit túl sokáig ülnek a tüneteken, mielőtt felkeresnék a háziorvosukat. A petefészekrák.

A petefészekrák tünetei sokszor eléggé nem specifikusak, ami azt jelenti, hogy az ember azt gondolhatja, hogy csak egy kis gyomorpanasza van, emésztési zavarai vannak, vagy általában fáradtnak érzi magát. Nem biztos, hogy rögtön rákra gondol.

Más rákos megbetegedések nagyon szeretik megmutatni magukat, mint például egy melldaganat vagy nyálka a székletben és változások a bélműködésben. A petefészekrák nem igazán teszi ezt velünk.”

Dr. Shireen azt tanácsolja, hogy figyeljünk oda az olyan sajátos tünetekre, mint a tartós puffadás, a gyors teltségérzet evés után, valamint a folyamatos tompa fájdalom az alhasi vagy kismedencei területen. Egy másik finom jel, amire érdemes odafigyelni, az a szokásosnál gyakrabban történő vizelési kényszer.
Ha aggódik a lehetséges egészségügyi problémák miatt, háziorvosa általában fizikális vizsgálattal kezdi, hogy szokatlan csomókat vagy csomócskákat keressen, és esetleg egy egyszerű vérvizsgálatot is elrendelhet, hogy kizárjon más betegségeket. A vizsgálati eredmények gyakran egy-két napon belül megérkeznek, és ha normálisak, megnyugvást jelenthetnek.

Ha azonban a vizsgálatok valami aggályosra utalnak, további vizsgálatokra van szükség.

Dr. Shireen kiemelte az egészségügyi aggályok esetén történő azonnali cselekvés kritikus fontosságát. Rámutat, hogy a petefészekrákhoz hasonló tüneteket gyakran elvetik, ami arra késztetheti az egyéneket, hogy késlekedjenek orvosi tanácsot kérni.

A nemrégiben közzétett videó nagy visszhangot keltett az interneten.
Az egyik felhasználó így kommentálta: „Szó szerint petefészekrákot diagnosztizáltak nálam 24 éves koromban. Körülbelül négy évig jártam orvoshoz, és azt mondták, túl fiatal vagyok ahhoz, hogy nőgyógyászhoz menjek, és hogy valószínűleg a menstruációm miatt van.”
Egy másik megosztotta: „A nővérem 26 évesen halt meg petefészekrákban. Egy évvel azelőtt kezdtek el nála jelentkezni a jelek, hogy kiderült volna. Csak azt nem tudtuk, hogy mi volt az.”

Elolvasom a cikket