Érvek a fehércsoki fogyasztása mellett

Szirtes Györgyi
2024. október 13. vasárnap. 6:45

A fehér csokoládé tej szárazanyagból, kakaóvajból és cukorból áll. A tiszta kakaóvaj jelenléte az, ami a fehér csokoládét egészségessé teszi. A tiszta kakaóvaj gazdag antioxidánsokban, amelyek kedvezőek a szervezete számára. A csokoládéban lévő tejtartalom is kalciumban gazdaggá teszi, ami jótékonyan hat a csontokra a szervezetében. A fehér csokoládé előnyei az étcsokoládéhoz képest kevésnek mondható, de ha megkívánja a fehér csokoládét, akkor nem szabad megállnia, hogy ne egyen belőle. Ellenőrizze azonban a csomagoláson a tápértékét, és győződjön meg arról is, hogy a csokoládé összetevői kakaóvajat és nem pálmaolajat tartalmaznak. A pálmaolaj egészségtelen helyettesítője a kakaóvajnak, mert transzzsírt tartalmaz. A fehér csokoládé előnyei akkor mutatkoznak meg, ha mértékkel fogyasztjuk.

Mivel a fehér csokoládé kakaóvajat tartalmaz, amely gazdag antioxidánsforrás, segít kiüríteni a mérgező anyagokat a szervezetből. Emellett javítja a fehérvérsejtek mozgásának rugalmasságát, és így segít csökkenteni az artériák eltömődését. A fehér csokoládéban található jó baktériumok segítenek a rossz baktériumok elleni küzdelemben szepszis esetén.

A fehér csokoládé korlátozott mennyiségben történő fogyasztása segíthet a szervezetben lévő zsír szabályozásában, ami viszont csökkentheti a rossz koleszterin szintjét. Ez egészséges szívhez vezethet, és csökkentheti a szívkoszorúér-betegség kockázatát.

Tanulmányok kimutatták, hogy a fehér csokoládé olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek javítják a máj egészségét azáltal, hogy fokozzák a véráramlást a szervezetben. Emellett segít a megrepedt szövetek helyreállításának fokozásában is.

A fehér csokoládéban lévő cukor jelenléte miatt jótékonyan hat a hipoglikémiában, a vérben lévő glükóz hiányában szenvedőkre.

A fehér csokoládé linolsavat tartalmaz, amely segít megfékezni a magas vérnyomást, valamint metilxantint, amely hasznos a légzőizmok ellazításában.

A fehér csokoládé a fent említett előnyök mellett többek között fejfájás, álmatlanság, mellrák, ízületi gyulladás, demencia esetén is hasznos. Az egyetlen óvintézkedés, amit be kell tartani, az az egyszerre elfogyasztott fehér csokoládé mennyisége, és hogy nem szabad gyakran fogyasztani.

Elolvasom a cikket