Miért mondtak le az európaiak a rebarbaráról?
Az európai országokban a rebarbara már nem található meg az asztalokon, annak ellenére, hogy a múltban népszerű volt. Ennek oka a zöldségben lévő magas oxálsavtartalom volt, amely felhalmozódhat a szervezetben, és vesekő kialakulását idézheti elő.
Kockázatok a vesebetegek számára
Az orvosok figyelmeztetnek a rebarbara óvatos fogyasztására, különösen azok számára, akiknek már vannak veseproblémáik. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a rebarbara C-vitaminnal, kalciummal, magnéziummal és más, az egészség szempontjából értékes anyagokkal gazdagított.
A rebarbaralevelek veszélyforrást jelentenek
A legnagyobb koncentrációban a rebarbara leveleiben található oxálsav, ezért ha ezt a növényt használjuk, kerüljük a főzés során. A fő szabály az, hogy ismerjük a mértéket a rebarbara fogyasztásában, és figyeljünk a szervezetünk által küldött jelzésekre.