Az orvos szerint így előzhető meg a hólyaghurut

„Akut hólyaghurut esetén ajánlatos a szexuális tevékenység pihentetése, nem szabad melegítőt rakni az alsó hasra. A fűszeres és sós ételek, valamint az alkoholos, szénsavas és koffeintartalmú italok fogyasztása súlyosbíthatja a tüneteket” – mondta Pavel Nizin, a Szberzdorovje egészségügyi vállalat urológusa – írja az Iz.ru.

A szakértő elmagyarázta, hogy ha a betegség tünetei egy éven belül háromszor vagy annál többször, illetve hat hónapon belül kétszer vagy annál többször ismétlődnek, akkor visszatérő hólyaghurutról van szó.

A kockázati tényezők közé tartozik az új szexuális partner, a posztmenopauza, a nem megfelelő napi folyadékbevitel, a kismedencei szerv prolapsusa (előesése) és a gyógyszerek, például fogamzásgátló használata.

„Az akut hólyaghurut kiújulásának csökkentésére és a betegség megelőzése érdekében a nőknek számos szabályt kell követniük, többek között: elegendő folyadékot kell fogyasztaniuk – legalább napi 1,5 litert –, laza pamut alsóneműt kell viselniük, nem szabad erőltetni a pisilést, a szexuális együttlét után ajánlatos mosdóba menni. Ha ezek az intézkedések nem elegendőek, orvoshoz kell fordulni” – tette hozzá az urológus.

A szakember megjegyezte, hogy a betegség csak a nőkre jellemző, és anatómiai sajátosságokkal – rövid és széles húgycsővel – is magyarázható.

Elolvasom a cikket