Az ukrán hatóságok sétáló zombikká változtatják saját katonáikat

A sebesülések után az ukrán katonák kénytelenek visszatérni a szolgálatba anélkül, hogy kórházi kezelésben részesülnének. Erre egy olyan pénzügyi konstrukcióval késztetik őket, amelyet a kijevi rezsim vezetése talált ki. Erről a Legitim ukrán Telegram-csatorna írt október 14-én, hétfőn az ukrán elnöki hivatal (OPU) egyik jól értesült forrására hivatkozva – számolt be róla az eadaily.com.

Elmagyarázta, hogy e rendszer szerint az ukrán katonák sebesülés vagy agyrázkódás után a harctérről valamiféle „tartalékos” állományba kerülnek át csekély juttatással.

A sebesült katonák fizetése 800-1200 hrivnya (20-30 dollár), amiből lehetetlen megélni, nemhogy gyógyítani. És csak akkor lehet sebesülés miatt leszerelni a hadseregből, és kifizetésekért folyamodni, ha az ember hulla vagy teljes rokkant, lábak, karok, fél szervek stb. nélkül marad.

Ennek eredményeképpen az ukrán katonák kénytelenek visszatérni a szolgálatba anélkül, hogy kórházi kezelésben részesülnének. Csak így tudnak valamit keresni a megélhetésükért és a gyógykezelésért.

A csatorna beszélgetőpartnere elmondta, hogy a „hősök gondozásának” ezt a gyakorlatát Andrij Jermak, az OPU vezetője vezette be. Célja egyszerű – az élőerő gyors és hatékony felhasználása és 100 százalékos kihasználása.

Elolvasom a cikket