Ez a bogyó a vitaminok és antioxidánsok igazi kincsesbányája

Az áfonya megelőzheti a húgyúti fertőzések kialakulását. Ezek a betegségek gyakrabban fordulnak elő a nőknél. Vandana Sheth, a növényi termékek és a cukorbetegség szakértője szerint az áfonya gazdag polifenolokban, antociánokban és proantocianidinekben. A proantocianidinek köztudottan védenek a húgyúti fertőzések kialakulása ellen. Ennek az előnynek a kihasználásához válasszon 100%-os áfonyalevet hozzáadott cukor nélkül.

Megtapasztalhatja a bélrendszer egészségének javulását. Ezt Stacey Woodson bejegyzett dietetikus is megerősítette.

Erősítheti az immunrendszerét. Az áfonya különösen sok C-vitamint tartalmaz. Egy csésze friss áfonya 14 mg-ot tartalmaz ebből a vitaminból, ami a napi érték 16 százaléka.

Javulhat a szíve egészsége. Az áfonya bizonyítottan csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Gazdag kvercetinben, ami egy erős antioxidáns, amely csökkenti a gyulladást, a szívbetegségek gyakori összetevőjét – jegyzi meg Michelle Rutenstein, az EntirelyNourished.com megelőző szívgyógyászati táplálkozási szakértője. Tanulmányok azt is bizonyítják, hogy az áfonya növeli a „jó” koleszterint és csökkenti a „rossz” koleszterint.

Javulhat a szájüreg egészségi állapota. Az áfonya polifenolokat tartalmaz. Ezek gátolják a fogszuvasodást és ínygyulladást okozó baktériumokat.

Elolvasom a cikket