Így lesz gyorsan száraz a ruha mosás után

MH
2024. október 14. hétfő. 21:52

Valószínűleg Ön is rengeteget mos, hiszen a mosógép az egyik leggyakrabban használt háztartási eszköz. Abban is biztosak vagyunk, hogy jól ismeri a gépét, és minden programot kipróbált már. Azt azonban, hogy miként tudja majdnem szárazon kivenni belőle a ruhákat, lehet, hogy még soha nem hallotta, így valószínűleg még nem is alkalmazta ezt a módszert.

Az Ön mosógépe is tudja: varázslat egy száraz fürdőlepedővel

Ha szeretné, hogy gyorsabban száradjanak meg a ruhái, sőt jó lenne, ha majdnem szárazon venné ki a tiszta ruhákat a régi, hagyományos mosógépéből, nincs másra szüksége, csak egy nagyobb méretű, száraz, jó nedvszívó törölközőre. Íme!

  1. Első lépésként indítson egy hagyományos mosási ciklust, a ruha szennyezettségétől függően, a megszokott módon. Arra figyeljen, hogy centrifugáljon is ez a program, vagy amennyiben nem, akkor a mosási ciklus után indítsa el manuálisan ezt a funkciót.
  2. Készítsen elő egy nedvszívó fürdőlepedőt, lehetőleg olyat, ami nagyon jól szívja magába a vizet, nem szöszöl és nem fog.
  3. Amikor a gép végzett a centrifugálással, ne vegye ki a nedves ruhákat, csak nyissa ki a gépet, és tegye be a vizes ruhák mellé a fürdőlepedőt, és indítsa el újra a centrifuga programot. A törölköző a nedves ruhákból magába szívja a nedvességet (ez nyilván függ a törölköző méretétől, nedvszívó képességétől), és a mosott ruhái sokkal szárazabbak lesznek, így lerövidítheti a ruhaszárítón töltött időt.

Mire figyeljen?

A mosógépet csak kb. 3/4-ig töltse meg ruhával, hogy tökéletes legyen a végeredmény! Úgy is csinálhatja, hogy a teljes töltetet két részre osztja a második szárításhoz, ekkor két száraz törölközőre lesz szüksége.

Elolvasom a cikket