Kathleen Ashmore amerikai séf és receptfejlesztő nemrég megosztotta, hogyan óvhatjuk meg a fűszernövényeket a kiszáradástól, hogy hetekig frissek maradjanak. A szakember szerint rengeteg pénzt spórolhat meg vele, hiszen ritkábban kell vásárolnia, ráadásul a séf szerint a trükk mindig működik.
Kathleen a közösségi médiában osztotta meg „élelmiszer-tárolási hackjét”, amely állítása szerint „a legjobban a leveles fűszernövényekkel működik”. Elárulta, hogyan lehet a friss fűszernövényeket akár egy hónapig is eltarthatóvá tenni.
„A friss fűszernövényeknek elegendő oxigénre van szükségük, hogy a nedvesség ne ragadjon meg bennük, és ne legyenek nyálkásak, de a túl sok oxigéntől kiszáradnak és megromlanak, szóval íme, így teremtünk egy igazán gyors, tökéletes környezetet nekik” – mondja videójában a séf, majd így folytatja: „Alapvetően úgy fogjuk kezelni őket, mint a virágokat. Tehát fogjunk egy konyhai ollót, és egyszerűen vágjuk le a végeiket, így friss végeket kapunk, amelyek rengeteg vizet szívnak majd fel. Aztán csak leöblítjük és egy tiszta konyharuhával óvatosan szárazra veregetjük őket. Ezután egy befőttesüveget vagy poharat feltöltünk néhány centi vízzel, és a szárakat egyenesen beletesszük.”
Ezután egy bármilyen műanyag zacskót tesz az üvegre, és egy gumiszalaggal rögzíti. Az üvegeket hűtőbe teszi, és ha a víz barnulni kezd, kiönti és friss vizet tölt az üvegekbe.
A TikTok-videót rengetegen látták, a felhasználók hálásak Kathleennek, hogy megosztotta a trükköt, elárasztották dicsérő és hálás kommentekkel. Egy kommentelő a tapasztalatait is megírta: „Kipróbáltam zöldhagymával és korianderrel, és el voltam ájulva. Nem túlzás, hogy a zöldhagymám több mint két hétig kitartott” – írta hozzászólásában a séfnek.