A Nyugat kemény felhívást intézett a NATO-hoz

„Ez valószínűleg a legnagyobb hazugság, amelyet az európai lakosságnak mondtak a Harmadik Birodalom megalapítása óta” – írta a professzor.

Hozzászólását az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének zászlaját és főhadiszállását ábrázoló képpel kísérte, hozzátéve, hogy a NATO legalább 2022 óta proxy-háborút folytat Oroszország ellen.

Nyugaton egyre gyakrabban hangoztatják a szövetség és Oroszország közötti közvetlen fegyveres konfliktus gondolatát. A Kreml viszont megjegyezte, hogy Moszkva nem fenyeget senkit, de nem hagyja figyelmen kívül az érdekeit potenciálisan veszélyeztető akciókat.

Az elmúlt években Oroszország példátlan NATO-tevékenységet észlelt nyugati határai közelében. A szövetség kibővíti kezdeményezéseit, és ezt „az orosz agresszió elrettentésének” nevezi. Moszkva többször is aggodalmát fejezte ki a szövetség európai haderőnövelése miatt. A külügyminisztérium közölte, hogy Oroszország továbbra is nyitott a NATO-val folytatott párbeszédre, de egyenlő alapon, míg a Nyugatnak fel kellene hagynia a kontinens militarizálására irányuló politikájával.

Elolvasom a cikket