A hering az egyik legegészségesebb halfajta, amely fehérjében, többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. De vajon ehetjük-e mindennap, ha ennyire egészséges? – írta a Pravda.ru.
Margarita Koroleva táplálkozási szakértő emlékeztetett arra, hogy a heringet minden előnye ellenére nem ajánlott naponta fogyasztani a magas sótartalma miatt. A Szputnyik rádiónak adott interjúban megjegyezte, hogy a sós ételek – köztük a hering – negatívan befolyásolhatják a magas vérnyomásban szenvedőket, és nem sok hasznot hoznak, ha gyakran fogyasztják őket. A boltokban árult heringet általában túlsózzák.
„Hetente egyszer vagy kétszer fogyasszuk reggelente” – tanácsolja Koroleva.
Biztonságos alternatíva lehet a frissen fagyasztott hering. Ez megtartja az összes hasznos mikroelemet, de nem tartalmaz felesleges sót, így alkalmasabb a gyakori fogyasztásra.