Mi a csuklás kiváltó oka?

Felnőtteknél a csuklás leggyakoribb oka az alkoholfogyasztás lehet, de okozhatja a terhesség, hipotermia és a stressz is. Erről Svetlana Malinovskaya, a Vidnovszkaja Klinikai Kórház rehabilitációs szakembere beszélt – írta meg a pravda.ru.

Malinovskaya megjegyezte, hogy gyors és nagy mennyiségű alkoholfogyasztás esetén a szervezet túl sok levegőt nyel le, ami a gyomor térfogatának növekedéséhez vezethet. A puffadt gyomor nyomást gyakorol a rekeszizomra, gázok feszítik meg a falait, ami csuklást okoz. Ez gyakorlatilag a szervezet önszabályozó mechanizmusa.

Az orvos azt is kifejtette, hogy a terhesség alatt a rekeszizom nyomása az idegek becsípődéséhez vezethet, ami ellenőrizhetetlen izomösszehúzódásokat okozhat – írja a RIA Novosti.

A szülés után legtöbbször elmúlik ez a kellemetlenség. Ezenkívül a csecsemőknél előforduló csuklás gyakran hipotermiával jár, ami izomgörcsöt okozhat.

A csuklás a külső légzés nem specifikus működési zavara, amely a rekeszizom görcsös összehúzódásainak eredményeként jelentkezik.

Elolvasom a cikket