Nem mindegy, milyen alkoholt iszunk

A szakember az első csoportba azokat a pálinkákat sorolta, amelyeket házilag készítenek. Az ilyen alkoholt különböző alapanyagból állítják elő, és itt nem feltétlenül a minőségi alapanyagból készített házi pálinkáról van leginkább szó. Az orvos szerint ezekkel az italokkal óvatosan kell bánni, mértékkel fogyasztani.

A szakértő a második csoportba sorolta a hamisítványokat, amelyek az állami vizsgálaton átesett, jó minőségű alkoholt utánozzák.

„Kis, közepes és nagy mennyiség árusítására használják, minden elemének – palackok, címkék, jövedéki bélyegek, kupakok – hamisításával, legtöbbször rá se jövünk, hogy hamis italt iszunk. A modern gyártó- és palackozóberendezés-technológiák lehetővé teszik az égetett szesz nagyüzemű tételben történő előállítását. Természetesen ez a hatalmas hálózat – termelés, palackozás, értékesítés – igyekszik ellenőrizni termékeik minőségét és védeni a forgalmazási csatornákat” – mondta az orvos.

A szakértő tanulmányában nem tért ki a legális úton készülő alkoholra, csupán a házi pálinkát és a hamisítványokat vette górcső alá. Mindenképpen azt tanácsolja, figyeljünk oda, mit iszunk.

Elolvasom a cikket