Steiner Attila megoldást sürget a versenyképességi hátrányra

MH/ MTI
2024. október 15. kedd. 21:36

Mivel a magas energiaárak versenyképességi hátrányt jelentek egész Európa számára, az uniós magyar elnökség célkitűzése, hogy a tagállamok választ találjanak erre a kihívásra – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára Luxembourgban kedden.

Steiner Attila a tagállamok energiaügyekért felelős minisztereinek ülését megelőzően kiemelte: az európai versenyképesség és az energiaárak kapcsolatáról folytatott tanácsi vitához a magyar uniós elnökség felhívja a figyelmet a rezsivédelem fontosságára.

Arra, hogy továbbra is szabályozott energiaárakat lehessen biztosítani a lakosság számára – mondta.

Tájékoztatása szerint a szakminiszterek keddi tanácsülésén, a magyar tanácsi elnökség vezetésével a résztvevők megbeszélést folytatnak az elmúlt hónapokban, főként Közép- és Dél-Európa országaiban tapasztalt rekordmagas villamosenergia-árak okozta problémák kezelésének lehetséges útjairól.

Az Energiatanács a télre való felkészüléssel is foglalkozik, ennek keretében a tagországok képviselői videókapcsolaton keresztül meghallgatják German Galusenko ukrán energiaügyekért felelős minisztert arról, hogy országa miként készül a téli szezonra, valamint, hogy milyen állapotban van az energiaellátási rendszere – tájékoztatott Steiner Attila.

Elolvasom a cikket