Újra lehet nevezni az Önként Jöttem díjra

Az önkéntesek azok a csendes hősök, akik idejüket és energiájukat áldozzák, hogy segítsenek másokon.

A kitüntetést minden évben olyan szervezet nyerheti el, amely legalább egy éven át, ingyenesen végzett valamilyen társadalmilag hasznos tevékenységet, és hozzájárult az önkéntesség kultúrájának növekedéséhez és előmozdításához.

A Családbarát Magyarország Központ az Önként Jöttem díj átadásával szeretné a jó példát erősíteni olyan emberek tevékenységének bemutatásával, akik önzetlenül teszik szebbé, jobbá, élhetőbbé környezetünket, mindennapjainkat!

Koncz Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, az Önként Jöttem díj nagykövete hangsúlyozta: „Az önkéntesek rendkívül értékes erőforrást jelentenek, elkötelezett tevékenységükkel hozzájárulnak mindannyiunk számára fontos célok eléréséhez.

Az önkéntes munka gyakorlatilag az élet minden területén segítséget nyújthat, jól kiegészítve a legkülönfélébb területeken végzett munkát. Az önkéntesek tevékenysége erősíti közösségeinket és a közösségi összetartozást. Az Önként Jöttem díj jó lehetőség arra, hogy tiszteletünket és köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik szabadidejükben szeretettel és lelkesen fáradoznak másokért, illetve felhívjuk a figyelmet ezekre az értékteremtő szervezetekre, közösségekre.”

Szeretnénk bátorítani mindenkit arra, hogy a most induló jelölésnél tegyenek javaslatot minél több, fontosnak tartott szervezetre – mondta el Bartos Andrea, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. A jelölési folyamat egyszerű, és bárki számára elérhető – tette hozzá.

Az Önként Jöttem díj jelölési és szavazási menete:

2024. október 7 – október 31. – Az arra érdemesnek tartott szervezetek jelölése itt .

2024. november 11 – december 1. – Közönségszavazás a végső listán szereplő négy szervezetre itt.

2024. december 5-én – Önként Jöttem díj ünnepélyes átadása.

Elolvasom a cikket