Az izraeli légierő csapásokat mért a dél-libanoni Nabatiyeh városára

„Fél órán belül mintegy 15 csapás. Nagyon erős robbanások. A házak teljesen összedőlnek” – mondta az ügynökség beszélgetőpartnere.

Egy szemtanú szerint azt a környéket is bombázzák, ahol az a kórház található, amely azon kevesek egyike, amelyik továbbra is fogadja a sebesülteket.

Nabatiyah városa az egyik legnagyobb Dél-Libanonban, lakossága mintegy százezer fő, és az Izraellel határos falvakból érkező menekültek is ide mennek.

Izrael október 1. óta szárazföldi hadműveletet folytat a Hezbollah erői ellen Dél-Libanonban, és folytatja a légi bombázást a szomszédos országban, ahol eddig több mint 2,3 ezer ember halt meg, köztük a síita mozgalom vezetői, és több mint egymillió ember vált menekültté. A Hezbollah a veszteségek ellenére – többek között a parancsnoki állományában – szárazföldi harcokat folytat, és nem hagyja abba a rakéták kilövését izraeli területre.

Az izraeli katonai hadjárat fő célja, hogy megteremtse a feltételeket az északi rész hatvanezer lakosának visszatéréséhez, akiket a Hezbollah által egy évvel ezelőtt a Hamász palesztin mozgalom támogatására indított bombázások miatt evakuáltak.

Elolvasom a cikket